top of page

De stichting heeft als doel hulp te bieden aan mensen in Afrika met name in Gambia, om het welzijn, de gezondheidszorg, zelfredzaamheid en leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren.  

Arie 

In 2009 ben ik voor het eerst naar Gambia geweest. Tijdens deze reis heb ik besloten dit land en de mensen te willen helpen.

Dankzij de goede educatie die er in Nederland is en mijn ervaring in het bedrijfsleven kan ik nu mensen in Gambia helpen bij het opstarten met een hun bedrijf. Bij een bedrijf komt een hoop kijken, zeker voor de mensen in Gambia die soms geen of nauwelijks onderwijs hebben gehad. Het leuke aan dit werk zijn de onverwachtse dingen die je onderweg tegen komt zoals, een oudere gehandicapte man met een kapotte fiets. Met mijn fietstechniek ervaring was het een kleine moeite om hem te helpen maar voor deze man betekende het echter heel veel.

Cornelieke

Zomer 2007 ben ik (Cornelieke) met Beter-uit naar Gambia geweest. Niet realiserend dat deze vakantie er toe zou leiden om zelf daar een project op te gaan zetten. Het werd mij duidelijk dat de mensen en het land me niet meer los zouden laten. Hier moest ik wat mee gaan doen. Sinds die tijd zet ik me in voor de mensen in Gambia. Na meerdere jaren raakte ook de rest van de familie begaan met de mensen en de projecten. In 2013 hebben we besloten om een stichting op te richten met succes en dankbare mensen. 

Dirma

Begin 2010 wilde ik (Dirma) graag met mijn eigen ogen zien waar mijn zus Cornelieke en ook mijn ouders zo graag naar toe gaan en welke projecten ze ondersteunen. De liefde voor Afrika en de Gambiaanse bevolking begon over te slaan en eind 2015 ben ik met mijn zus op reis geweest om wat projecten te bezoeken van een andere stichting waar we mee samenwerken. Wat prachtig was het om met de kinderen te werken en mensen te helpen met kennis, energie en middelen. Een beetje eenzaam en met veel heimwee kwam ik thuis. Het verlangen om met mijn gezin een keer naar Gambia te gaan werd steeds heviger. April 2017 was het dan echt zover. We zijn met elkaar op reis geweest en hebben veel gezien en mee mogen maken. Als gezin zetten we ons graag in voor de Gambiaanse bevolking. De liefde van God is er voor armen en rijken, voor moslims en christenen, voor groot en klein en dat willen we graag laten zien aan andere mensen.

bottom of page