top of page

Project Elim

In samenwerking met de Elim Foundation in The Gambia.

90a441_bcb1d3c1e94c4bff8ff68d24e63d717d~mv2.webp

Doel van het project

Project Elim

Stichting Ga voor Gambia heeft in samenwerking met de Elim Foundation in Gambia een nieuw project opgezet. Met dit project willen we de lokale bevolking helpen in Gambia en mensen uit Nederland, die op zoek zijn naar een plek om tot rust te komen. Kortgezegd zijn onze speerpunten:

  • Een ontmoetingsplek creëren voor de lokale bevolking

  • Het organiseren van christelijke activiteiten

  • Het begeleiden van mensen met een verslaving

  • Een veilige plek creëren voor mensen die kampen met eenzaamheid, overbelasting, somberheid of gewoon meer tijd met God willen doorbrengen. 

20220920_111323.jpg

Meer over het project

Evangelisatie is ons hoofddoel met het project in Kachumeh. Door bijbelstudies, jongerenavonden en kinderclubs te organiseren in de ontmoetingsruimte hopen we het evangelie te kunnen delen. Ook leren we jongeren hier een vak door ze met ons mee te laten bouwen, verven e.d. Zo hebben ze een inkomen en dankzij deze ervaringen is het vinden van werk een stuk makkelijker. Vrouwen geven we de mogelijkheid tot het gebruiken van een stuk grond zodat ze met landbouw hun eigen inkomsten kunnen creëren. Ook hopen we in de toekomst hier mensen te kunnen helpen die kampen met eenzaamheid, somberheid, verslaving of rust zoeken en meer verdieping zoeken in hun geloofsleven.

WhatsApp Image 2023-09-11 at 14.20.28.jpeg
90a441_5c71ab26fbce4fd897cb22dcefd8de86~mv2.webp

Wat is er al gerealiseerd?

Wat hebben we al gerealiseerd?

Met hulp van de Elim foundation en sponsors is er

in 2020 er een stuk grond gekocht in Kachumeh in Gambia. Toen de grenzen in de corona tijd weer open gingen en we naar Gambia konden zijn we in november begonnen met de bouw van een muur om het stuk land heen. Dit om de grond veilig te stellen. In Gambia hoor je namelijk nog wel eens dat mensen een stuk land kunnen afnemen, dubbel verkopen e.d. Bij de bouw is water essentieel en er werd al snel een borehole gerealiseerd en daarnaast een opslag voor o.a. het bouwmateriaal. Verder is er een toiletgebouw gemaakt en is er woonruimte gemaakt voor de beveiliger en staat er een huis waar de projectmanager met zijn gezin woont. Ook staat er een container op het terrein die de eerste jaren is gebruikt als woning en nu gebruikt word als plek waar medewerkers en gasten tijdelijk kunnen verblijven voor de bouw en missiereizen, maar ook voor de opslag van cement in het regenseizoen. 

WhatsApp Image 2023-09-13 at 12.40.41 (1).jpeg

Wat hopen we verder te realiseren in 2023?

We hopen in 2023 de bantaba verder te gaan afbouwen.

In september zijn we begonnen aan het dak.

In oktober gaan de dakplaten erop en hopen we voorwerk te kunnen gaan doen voor de riolering.

En in de planning van november staat het storten van de vloer en de aanleg van alle electra. 

In december en januari hopen we bij voldoende donaties de deuren en ramen te gaan maken en het pand te gaan stuccen en verven.

Verder zal er 5 dagen in de week een ochtendopening (morning devotion) zijn met de mensen die werken en verblijven op het project en 's avonds is er van maandag tot vrijdag een eveningfellowship (dagsluiting) voor de mensen die werken en verblijven op het project maar ook voor de mensen uit het dorp.

Verder zal er op een doordeweekseavond een bijbelstudie-avond komen en op de vrijdag of zaterdag avonden zullen er regelmatig jongerenavonden zijn. Op de zaterdagmiddagen willen we de kinderclub opstarten. (Dit kan pas zodra de bantaba af is)

Op zondag proberen we ons in te zetten in de lokale dorpskerk en proberen we wekelijks diverse families in de omgeving te bezoeken om ze een luisterend oor of hulp te bieden waar nodig, met ze te bidden en tevens het evangelie met ze te delen.

WhatsApp Image 2023-09-13 at 12.40.41 (1).jpeg
auto vol met hout

Wat hopen we te gaan realiseren in 2024?

We zullen ons zodra de bantaba af is, meer gaan richten op het evangelisatiewerk en daarnaast hopen we te gaan beginnen met de bouw van huisjes voor de mensen die op zoek zijn naar pastorale hulp.

under construction

Under construction

90a441_f9fb5b2d427244c8b818d73ab6807c19~mv2.webp
bottom of page